boek nu

    Basis informatie
    Additionele informatie
    Interesse in (selecteer)
    Je bericht

    boek nu

      Basis informatie
      Additionele informatie
      Interesse in (selecteer)
      Je bericht

      arrow_upward arrow_upward

      HSP Massage - holistische, energetische ontspanningsmassage voor (hoogbewuste) vrouwen voor regio Haarlem en Amsterdam

        /  HSP   /  Voordelen van hoogsensitiviteit

      Voordelen van hoogsensitiviteit

      Hoog Sensitieve Personen (HSP) hebben unieke kwaliteiten en eigenschappen die als krachtig kunnen worden beschouwd. Naast de lasten van hoogsensitiviteit die vaak worden genoemd in publicaties en blogs (o.a. snel overprikkeld, emoties overnemen van anderen, rejection sensitivity), zijn er ook voordelen. Hier beschrijf ik enkele positieve aspecten van hooggevoeligheid:

      1. Diepgaande waarneming

      HSP’s nemen subtiliteiten waar die anderen mogelijk over het hoofd zien. Ze hebben een diepgaande waarneming van hun omgeving en kunnen nuances opmerken die anderen ontgaan.

      2. Grondigheid en nauwkeurigheid

      HSP’s hebben de neiging om zeer grondig te zijn in hun werk en taken. Ze streven naar nauwkeurigheid en precisie, wat waardevol kan zijn in veel beroepen.

      3. Reflectief denken

      HSP’s hebben de neiging tot diep reflectief denken. Ze nemen de tijd om na te denken over situaties en beslissingen, wat kan leiden tot weloverwogen keuzes. Ze zijn vaak goede adviseurs en kunnen de vinger op de zere plek leggen.

      4. Creativiteit

      Door hun intense innerlijke belevingswereld kunnen HSP’s vaak creatief en artistiek zijn. Ze hebben een rijke verbeeldingskracht en kunnen inspiratie putten uit hun diepe emoties.

      5. Empathie

      HSP’s zijn vaak zeer empathisch en voelen sterk mee met de emoties van anderen. Dit maakt hen uitstekende luisteraars en ondersteunende vrienden of collega’s.

      6. Intuïtie

      Hooggevoelige personen hebben vaak sterke intuïtieve vermogens. Ze kunnen subtiele signalen oppikken en kunnen daarom vertrouwen op hun innerlijke wijsheid bij het nemen van beslissingen. Soms neemt het even de tijd totdat ze daadwerkelijk durven vertrouwen op hun intuïtie en snelle duidingskracht. Maar als ze eenmaal 100% achter zichzelf staan, wordt dit heldere kanaal steeds krachtiger.

      7. Diepgaande relaties

      HSP’s hechten vaak veel waarde aan diepe en betekenisvolle relaties. Ze zijn toegewijd en kunnen sterke emotionele verbindingen aangaan met anderen. Niet de kwantiteit, maar kwaliteit van relaties staat bij hen voorop.

      8. Waarde voor teamdynamiek

      In teamomgevingen kunnen HSP’s bijdragen aan een evenwichtige dynamiek door hun vermogen om te luisteren, empathie te tonen en aandacht te hebben voor subtiele signalen in de groep. Zij kunnen een bijdrage leveren aan het meer in balans komen van de mannelijke en vrouwelijke energieën waarmee we creëren.

      9. Spiritualiteit

      Sommige HSP’s hebben een sterk spiritueel bewustzijn en een diep gevoel van verbondenheid met iets groters dan henzelf. Het maakt hen voorlopers op het spirituele pad.

      Berg aan talenten

      Al met al een berg aan (potentiële) talenten. Maar niet elke HSP staat nog in zijn/haar kracht. Vaak omdat gevoeligheid in allerlei vormen wordt/is afgewezen (in het heden en/of verleden). Daardoor is de HSP vaak in zijn/haar schulp gekropen.

      Het is ook belangrijk op te merken dat niet alle HSP’s dezelfde kwaliteiten in dezelfde mate bezitten. Het erkennen en benutten van deze krachten kan HSP’s helpen om hun unieke gaven op positieve wijze in te zetten in verschillende aspecten van hun leven.

      Reageren?

      Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen over hoogsensitiviteit, het leren vertrouwen op je intuïtie of het verbeteren van je beslisvaardigheid, ik hoor ’t graag. Je kunt me appen (06 16 280 467) of mailen naar info@hspmassage.nl.

      Ontspanning en lichaamsbewustzijn voor HSP vrouwen of vrouwen met burnout of spanningsklachten. Ik geef holistische, haptische massages, eventueel met aromatische olie voor een extra effect.

      Contact
      De Burgemeester info@hspmassage.nl
      06 16280467
      Burg. Pabstlaan 10 4C, Hoofddorp