boek nu

  Basis informatie
  Additionele informatie
  Interesse in (selecteer)
  Je bericht

  boek nu

   Basis informatie
   Additionele informatie
   Interesse in (selecteer)
   Je bericht

   arrow_upward arrow_upward

   Hulp bij hoogsensitiviteit Hoofddorp

     /  Hulp bij hoogsensitiviteit Hoofddorp

   Hoogsensitiviteit

    

   Ben je hoogsensitief en loopt je hoofd en lijf regelmatig vol met (ongewenste) prikkels? Kom dan een massage ervaren bij HSP Massage. Eén van de specialisaties van Nanda is masseren bij HSP. Ze is zelf ervaringsdeskundig en voelt je lijf feilloos aan.

    

   Wat is hoogsensitiviteit (HSP)?

   Hoogsensitiviteit is geen ziekte maar een gave. Een gave die iemand wel tot last kan zijn, maar ook je kracht kan worden. HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon (High Sensitive Person) en werd voor het eerst bekend door het boek van Elaine Aron over dit onderwerp in 2001.

   Hoogsensitiviteit betekent dat je prikkels anders verwerkt dan een normaal persoon. Je zenuwstelsel staat anders afgesteld en je reageert heftiger op binnenkomende stimuli. Je hebt meer tijd nodig om prikkels te verwerken en ‘bij te komen’ na een (sociale) activiteit. Je hebt meer rust nodig.

    

   Hoogsensitiviteit als last

   Het kan zijn dat je je hoogsensitiviteit als last ervaart. Je merkt dat je gewoon minder (aan) kan dan anderen. Wat merk je nog meer als je hoogsensitiviteit als last ervaart?

   • Overwerkt zenuwstelsel; sympaticus die continu aan staat
   • Overnemen van emoties van anderen (je loopt vol)
   • Angstaanvallen, doordat onbewuste emoties van jezelf of anderen bij jou omhoog komen
   • Aanpassingsgevoeligheid. Je voelt anderen feilloos aan en kiest ervoor om je daarom aan te passen aan de ander (kameleongedrag en tevens ‘face saving’ van anderen).
   • Afwijzigingsgevoeligheid. Je bent bang om je ware zelf aan anderen te laten zien, omdat je bang bent voor afwijzing.

   Nb. Na traumatische gebeurtenissen komt het ook voor dat ons zenuwstelsel overgevoelig reageert. Ook dit is een vorm van hooggevoeligheid; een die is veroorzaakt door trauma. Dat kan bijvoorbeeld ook Vroegkinderlijk Trauma zijn, zoals hechtingstrauma.

    

   Hoogsensitiviteit als kracht

   Als je je innerlijke criticus achter je hebt kunnen laten en je hebt geaccepteerd dat jouw zenuwstelsel nu eenmaal gevoeliger reageert, dan kun je je hoogsensitiviteit als kracht gaan gebruiken. Dan twijfel je niet meer aan je waarnemingen, maar kun je daar steeds meer op gaan vertrouwen. Je kunt ook meer op je intuïtie gaan vertrouwen en je weet waar je zelf voor staat. Je bent niet meer zo bezig met wat anderen van je vinden, maar durft gewoon te zijn wie je bent. Nanda van HSP Massage Hoofddorp helpt je graag met tips om meer naar hooggevoeligheid te gaan leven.

    

   Massage bij HSP – Uit je hoofd, in je lijf

   Holistische massage is een lichaamsgerichte vorm om het zenuwstelsel te kalmeren en tot rust te laten komen. Vooral voor HSP-ers – die enorm ‘in hun hoofd kunnen zitten’ – is dat een welkome vorm van ontspanning. De speciale HSP massage van HSP Massage is dan ook een ‘uiteinden’ massage. Nanda masseert:

   • Het hoofd
   • De armen en handen
   • De voeten

   Of je kunt kiezen voor een intuitieve massage waarbij wordt aangevoeld welke delen van het lichaam aandacht behoeven.

   Een HSP Massage helpt om stress te verminderen, je lichaam te ontspannen en zet de parasympaticus weer aan zodat je zenuwstelsel tot rust komt.

    

   Contact

   Heb je vragen of wil je een HSP massage boeken in Hoofddorp? Boek direct via onderstaande knop of neem contact op door te bellen of een Whatsapp bericht te sturen naar 06 16 280 467. Je kunt ook een mail sturen.

    

   Ontspanning en lichaamsbewustzijn voor HSP vrouwen of vrouwen met burnout of spanningsklachten. Ik geef holistische, haptische massages, eventueel met aromatische olie voor een extra effect.

   Contact
   De Burgemeester info@hspmassage.nl
   06 16280467
   Burg. Pabstlaan 10 4C, Hoofddorp