boek nu

  Basis informatie
  Additionele informatie
  Interesse in (selecteer)
  Je bericht

  boek nu

   Basis informatie
   Additionele informatie
   Interesse in (selecteer)
   Je bericht

   arrow_upward arrow_upward

   Meer weten over de Chakra’s

     /  Meer weten over de Chakra’s

   Chakra psychologie

    

   Eén van de massages die HSP Massage Hoofddorp geeft, is de holistische chakra massage. Maar wat zijn chakra’s nu precies en waarvoor kun je ze gebruiken?

    

   Wat zijn chakra’s?

   Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam. Elk chakra is verbonden met een bepaald levensgebied of levensthema.

    

   Kleuren en levensthema’s van de chakra’s

   • 1e chakra: stuitchakra (kleur rood) – thema veiligheid, ‘ik ben’
   • 2e chakra: sacraal chakra (kleur oranje) – thema gevoelens, ‘ik voel’
   • 3e chakra: zonnevlecht chakra (kleur geel) – thema manifesteren, ‘ik wil’
   • 4e chakra: hartchakra (kleur groen) – thema liefde, ‘ik hou van’
   • 5e chakra: keelchakra (kleur blauw) – thema communicatie, ‘ik spreek’
   • 6e chakra: voorhoofdschakra (kleur indigo) – thema intuïtie, ‘ik zie’
   • 7e chakra: kruinchakra (kleur paars) – thema verbinding met Hogere Zelf, ‘ik weet’

    

   Chakra 8 – 13

   Er zijn meerdere chakra’s te onderscheiden; vaak wordt eerst alleen gewerkt met de eerste 7. Chakra 8 tot en met 13 heeft te maken met het Aquariustijdperk waar we in zitten. Deze chakra’s worden nu aangetrild. Nog niet iedereen kan er mee werken, omdat eerst de thema’s uit de lagere chakra’s aan bod moeten komen cq. uitgewerkt moeten worden.

    

   Chakra’s in balans

   Chakra’s kunnen te snel en te langzaam werken. Bij een te snelle trilling, is er een exces, een teveel aan energie in dit chakra. Dit kan betekenen dat je teveel ‘doet’ met dat chakra. Teveel praten bijvoorbeeld kan wijzen op een exces in het 5e (keel)chakra, maar kan ook wijzen op een deficiënt op een ander gebied; namelijk gehoord worden; en dat heeft weer te maken met chakra 1; je bestaansrecht. Zo kun je je energetisch lichaam steeds beter leren kennen door zelfonderzoek te doen of te mediteren op een bepaald chakra. Op die manier kun je balans brengen in je chakra’s.

    

   Massage van de chakra’s

   Chakra’s zijn energetisch van aard en zijn verbonden met bepaalde lichamelijke gebieden. Zo is het eerste chakra verbonden met de stuit en de benen, het tweede chakra met het bekken en het derde chakra met de solar plexus. Op die manier kun je dus chakra’s lokaliseren en ook masseren. Vooral als de massage energetisch van aard is en je intentie zuiver, (wat bij HSP Massage Hoofddorp het geval is) kun je de chakra’s masseren.

   Een chakramassage van HSP Massage Hoofddorp is een combinatie van Reiki, magnetiseren en massage. Nanda werkt met de levensenergie die door ons stroomt (Qi) en voelt aan daar waar onbalans is. Tijdens deze chakramassage word je gewoon aangeraakt/gemasseerd; het blijft niet bij op afstand energetisch werken en/of afstrijken.

    

   Contact

   Heb je vragen of wil je een energetische chakra massage boeken in Hoofddorp? Boek direct via onderstaande knop of neem contact op door te bellen of een Whatsapp bericht te sturen naar 06 16 208 467. Je kunt ook een mail sturen.

    

   Ontspanning en lichaamsbewustzijn voor HSP vrouwen of vrouwen met burnout of spanningsklachten. Ik geef holistische, haptische massages, eventueel met aromatische olie voor een extra effect.

   Contact
   De Burgemeester info@hspmassage.nl
   06 16280467
   Burg. Pabstlaan 10 4C, Hoofddorp